Evelina Lavergren

Redesigning Workwear
Evelina Lavergren

Redesigning Workwear – en arbetsuniform för kvinnor inom byggbranschen, med fokus på individuell anpassning och hållbar modularitet.

I byggbranschen används arbetskläder dagligen och många plagg kasseras i förtid på grund av skador på utsatta delar. Kvinnor inom byggbranschen har också ett mindre utbud av kläder att välja på än män och behovet av mer utvecklade plagg är stort.

Redesigning Workwear ger fler möjligheter för kvinnor, oavsett kroppsform, att kunna anpassa plaggen efter sin egen kropp genom justerbara delar. Förlängning av plaggens livslängd möjliggörs genom en modulär konstruktion med utbytbara delar för de områden som slits mest. De löstagbara delar som kasseras utnyttjas som en materialresurs för 3D-printning av detaljer som arbetsplaggen kräver, så som knappar och spännen. Estetiken ifrågasätter normerna kring befintliga arbetsplagg och ger ett nytt förslag på hur arbetsplagg kan se ut.

Med komfort och ett modulärt system skapar man en symbios, där användaren genom sitt val av arbetskläder bidrar till ett förändrat hållbarhetstänk inom byggbranschen.

Evelina Lavergren
Evelina Lavergren
Evelina Lavergren
Evelina Lavergren