Emilia Forsman

Skönheten i en reparation och människokroppen
Emilia Forsman
Interior visualization looking towards the sauna and the multipurpose bathtubs.

– nya visioner för ritualer via artificiell intelligens

Jag tror att vår framtida livsstil omfattar att ta väl hand om det vi redan har och fokusera på att fylla våra liv med mening genom nya upplevelser och djupare mänskliga kontakter, i stället för att köpa onödiga saker. Med artificiell intelligens som verktyg skapar jag nya visioner för de ritualer vi har kring att ta hand om oss själva och våra föremål.

Jag frågar mig hur inredning kan inspirera och hjälpa människor att ta bättre hand om sakerna de redan har. Vilken typ av rumsligt program skulle kunna bidra till detta mål? Hur kan vi skapa en plats för att utveckla kontakt med samhället omkring oss och för att dela kunskap? Slutresultatet är ett mångsidigt makerspace med utrymme för kreativitet, men även plats för att koppla av, beläget i industriområdet Örnsberg, Stockholm.

Mitt examensarbete väcker också frågor om hur människokroppen representeras i det arkitektoniska omfånget och hur artificiell intelligens i detta fall har lett till en alternativ visuell värld.

Emilia Forsman
Time for a break in the kitchen area. The visualization is made by combining 3D modelling, digital collage work and editing with artificial intelligence.
Emilia Forsman
Parts of the project shown in the degree exhibition.
Emilia Forsman
1:20 scale model showing the meeting of the roof structure and the curtain railing.