Utställning: 6–12 maj
Sweden, f. 1996
+46 736001980

Moa Malmborg

Remade Modular Bag
Moa Malmborg

Av begagnat material har jag skapat ett modulsystem för en vardagsväska som främjar cirkuläritet och en hållbar design. Det modulära väsksystemet möjliggör individanpassade produkter där användaren kan välja olika typer av väskdelar, moduler, utifrån flera faktorer, exempelvis behov, preferens och tillfälle.

Modulerna är tillverkade av begagnade textilier som annars skulle kastas bort – varför använda nya råvaror när det finns mängder av material som redan har producerats och kan fortsätta användas? Att återbruka textilier öppnar upp nya möjligheter inom teknik och estetik som vanligtvis inte används och samtidigt kan ge ett minst lika hållbart resultat.

Moduläriteten förenklar anpassning, uppgradering och reparation, vilket möjliggör en förlängd livslängd av hela produkten. I sitt slutskede kan delarna lämnas in för återvinning vilket leder till en möjlig cirkulär ekonomi. Detta system erbjuder en personlig väska som är hållbar, estetiskt tilltalande och som hjälper till att organisera dina tillhörigheter i vardagslivet.

Moa Malmborg
Moa Malmborg
Moa Malmborg